SAMSUN VEZİRKÖPRÜ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017 Yılı Mahalli Hizmetiçi Eğitim Faaliyetleri Uygulama Esasları Onay ve Planı

2017 Yılı Mahalli Hizmetiçi Eğitim Faaliyetleri Uygulama Esasları Onay ve Planı

T.C.

SAMSUN VALİLİĞİ

İL MİLLÎEĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

 

2017 YILI MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM FAALİYETLERİ UYGULAMA ESASLARI

 

1.     İlimiz 2017 yılı Mahalli Hizmetiçi Eğitim Planı, eğitim ihtiyaçları ve Zümre Öğretmenler Kurulu, Mesleki Toplantılar, Teftiş ve Yönetici Raporları dikkate alınarak hazırlanmış olup, Zorunlu haller dışında planda değişiklik yapılmayacaktır.

 

2.     İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinde Hizmetiçi Eğitimden sorumlu Şube Müdürü, Okul ve Kurum müdürleri, kurumlarına gönderilen 2017 yılı Hizmetiçi Eğitim Planı´nın bütün okul/kurumlara dağıtım ve tüm personele duyurulmasını yapacak ve Hizmetiçi Eğitim Faaliyetlerine katılmak isteyen personelin başvurularının internet üzerinden zamanında yapılmasını, herhangi bir faaliyete dahil edildiği bildirilen personele gerekli duyurunun zamanında yapılmasını sağlayacaklardır.

 

3.     2017 yılı Hizmetiçi Eğitim Planı, Okul/Kurum Müdürlüklerince öğretmenlere/personele imza karşılığı duyurulacaktır.

 

4.     Faaliyetler tasarruf tedbirleri katılımcılara (yolluk ve yevmiye gerektirmeyecek şekilde) çerçevesinde il merkezinin yanı sıra uygun ilçe merkezlerinde de düzenlenecektir.

 

5.     Faaliyetlerden bütün personelin azami ölçüde yararlandırılmasına özen gösterileceğinden; bir personel son iki yıl içinde aynı mahiyette bir faaliyete tekrar müracaat etmeyecektir.

 

6.     Bir Hizmetiçi Eğitim faaliyetinin düzenlenebilmesi için en az 12 katılımcı olacaktır.

 

7.     Sabahçı öğretmenlere öğleden sonra, öğlenci öğretmenlere sabahtan, tam gün eğitim yapan öğretmenlere de ders bitiminden 1 saat sonra kurs ve seminer düzenlenecek, Eğitim-öğretimin aksatılmamasına özen gösterilecektir. Kursiyerlere yolluk ve yevmiye ödenmeyecektir.

8.     Bir faaliyet planında belirtilen sayıdan fazla müracaat olduğunda kıdemi fazla olanlar dikkate alınarak değerlendirilecektir. Müracaat sayısı fazla olduğundan dolayı ayrıca ek kurs ve seminer açılmayacaktır.

 

9.     Hizmetiçi Eğitim Faaliyetlerine başvurular internet üzerinden yapılacaktır. Durumuna uygun herhangi bir Hizmetiçi eğitim faaliyetine katılmak isteyen personel mebbis.meb.gov.tr adresindeki Hizmetiçi Eğitim Başvuru Modülünden usulüne uygun şekilde başvurabilecektir.

 

a) Faaliyet için son başvuru tarihi faaliyet başlangıç tarihinden 2 ay öncesi olarak belirlenmiş olup, bu süreden sonra modül üzerinden başvuru alınamamaktadır.

b) Faaliyetlerin son başvuru süreleri dolmadan onay verilememektedir.

c) Faaliyetlerin son başvuru süresi dolduktan sonra 10 gün Kurum Onayına takiben 10 gün İlçe

Onayı ve takiben 25 gün de İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından kullanılacaktır.

d) Onay tarihleri titizlikle takip edilecek olup, gecikmesinden okul/kurum ilçe Millî Eğitim

müdürlüğü sorumludur.

 

10.    Faaliyet tamamlandığında Hizmetiçi Eğitim bölümünce sonuçların (katıldı/katılmadı-sınav notu vs.) tüm katılımcılar ile birlikte (resen çağırılanlar,faaliyet görevlileri vs.) mebbis üzerinden işlenecektir.

 

11.    Okul/Kurum ve İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri her gün ekranı kontrol ederek şartları uygun olanların onaylama işlemlerini zamanında yapacaklardır.

 

 

 

12.    Hizmetiçi Eğitim faaliyetlerine katılmak üzere seçilenlerin adlan ilgili birimlere İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerince bildirilecektir. Ayrıca Hizmetiçi eğitim faaliyetlerine başvuran adaylar mebbis.meb.gov.tr internet adresinde yer alan Hizmetiçi eğitim başvuru modülü üzerinden başvuru yaptığı faaliyetlerle ilgili işlemleri takip edebilecektir.

 

13.    Özürleri sebebiyle çağırıldıkları hizmetiçi eğitim faaliyetlerine katılmayacak olanlar, özürlerine ilişkin dilekçe ve belgelerini (dilekçede faaliyet adı, faaliyet numarası, yeri ve tarihi mutlaka belirtilecektir.) en kısa zamanda ilk birim amirinden başlayarak hiyerarşik düzen içinde İl Millî Eğitim Müdürlüğü´ne göndereceklerdir. Çağrıldıkları hizmetiçi eğitim faaliyetine özürsüz olarak katılmayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.

14.    Özel öğretim kurumlarında gerekli personel de istedikleri takdirde Hizmetiçi eğitim faaliyetlerine katılabileceklerdir. Bu kurumlarda görevli personelin başvuruları Kurum amirlerince tasdik edilerek "yolluk ve yevmiyeleri görev yaptığı kurum tarafından karşılanacaktır" ibaresiyle birlikte İl Millî Eğitim Müdürlüğü´ne göndereceklerdir.

15.    Hizmetiçi Eğitim Yönetmeliği gereği derslere sürekli olarak katılmak zorunludur. Bu nedenle faaliyetlerin başlama saatinden sonra gelenler ile kapanış programından önce ayrılanların faaliyetle ilişiği kesilecektir.

16.    Hizmetiçi Eğitim kurslarında değerlendirme sınavları geçerli ve güvenilir olması için eğitim yöneticilerinin koordinatörlüğünde gerekli tedbirler alınacaktır. Değerlendirme sınavlarının usulüne uygun olarak yapılmasından eğitim yöneticileri sorumludur.

 

17.         Onaylama işleminde aksaklığa meydan veren okul, kurum ve ilçe yöneticileri hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır.

 

18.    Eğitim Yöneticileri hizmetiçi eğitim faaliyeti sonunda; eğitim görevlilerinden alacakları ders notlarını, imza çizelgelerini ve kursiyer katılım belgeleri ile beraber oluşturulan faaliyet dosyasını İlçe Millî Eğitim müdürlüğüneteslim edilecek olup, örneği DYS üzerinden Müdürlüğümüze gönderilecektir.

19.    Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün 24/06/2016 tarih ve 6985410 sayılı yazısı gereği, 11 Temmuz 2016 tarihinden itibaren merkezi ve mahalli hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde e-seritifikaya geçilecek ve yazılı/basılı sertifika düzenlenmeyecek olup, Eğitim Yöneticisi tarafından üç (3) gün içerisinde katılım durumlarını işlenen faaliyette, kursiyerler kişisel mebbis şifreleriyle belge yazdıracaktır.

 

20.    Faaliyete katılanların devam-takip durumları titizlikle incelenecektir. Mazeretli olarak haftada 1 günden fazla devam etmeyenlerin ilişiği kesilecektir. Kurs ve Seminerlerde (5 günden az) tam olarak katılmak gerekmektedir.

 

21.    İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri faaliyet başlamadan en az 20 gün önce faaliyete katılacakların listelerini (Liste-1), görevlendirmeleri teklif edilen eğitim görevlilerinin isim listeleri (Liste-II) ve programla birlikte faaliyetin yapılacağı yeri de belirterek Onay için İl Millî Eğitim Müdürlüğü´ne göndereceklerdir. İlgili birimlerin teklifleri İl Millî Eğitim Müdürlüğünce değerlendirilip Valilik Onayı alındıktan sonra uygulamaya konulacaktır.

 

22.    Hizmetiçi Eğitim faaliyetlerine çağırılanlardan katılamayacak olanların yerine okul ve kurum amirlerince doğrudan bir başkası gönderilmeyecektir.

 

23.    İlçelerde yapılan hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde Eğitim Görevlilerininders saat ücretleri kurs merkezinin bulunduğu İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerince ödenecektir.

 

24.    Tüm Okul ve Kurum müdürlükleri yönergeyi tüm personele imza karşılığı duyuracaklardır.

 

25.    Yönergede belirtilen şartların yerine getirilmediği faaliyetler iptal edilecektir.

 

26.    2017Yılı Mahalli Hizmetiçi Eğitim Planı İl Millî Eğitim Müdürlüğü internet adresinde yayınlanacaktır. Ayrıca hizmetiçi eğitim faaliyetleri ile ilgili olarak aşağıda belirtilen iletişim kaynaklarından bilgi alınabilecektir.

 

 

Telefon      : (0 362) 435 80 63 -435 80 64/ 282
Faks : (0 362) 431 93 76

e-posta      : hizmetici55@meb.gov.tr

Web Adresi : http://samsun.meb.gov.tr/

 

 

 

2017 Yılı Mahalli Hizmetiçi Eğitim Faaliyetleri Onayı

2017 Yılı Mahalli Hizmetiçi Eğitim Faaliyetleri Planı

Fazıl Ahmet Paşa Mahallesi 121. Sokak No 30/1 Vezirköprü/SAMSUN - 03626472009

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.